![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Πρόβλημα που προέκυψε τον τελευταίο καιρό:
Ακούω πχ έναν ραδιοφωνικό σταθμό μέσω internet. Θέλω να ηχογραφήσω ένα απόσπασμα. Γιατί το δεξί κανάλι ηχογραφείται 0.5 db πιο δυνατά;;!! Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει, οι ρυθμίσεις φαίνονται σωστές (από το πάνελ των windows, κάρτας κλπ - όλα είναι centered) Δεν γινόταν αυτό παλιά, είμαι σίγουρος! Δοκίμασα να αλλάξω το setup σε 5.1 κ μετά πάλι "στέρεο ηχεία", επέλεξα default ρυθμίσεις... τα ίδια. any ideas?? φενκ γιου
|
|
|
|||
|
|||
|
Δεν μας λες τίποτα για τον εξοπλισμό σου. Τι χρησιμοποιείς, πως το routάρεις κτλ.
Φιλικά
|
|||
|
|||
|
Μα δε χρησιμοποιώ καν εξοπλισμό
![]() Εννοώ είναι όλα "virtually", στον υπολογιστή (win XP αλλά δεν παίζει και ρόλο...), παίζει πχ το winamp (ναι, και εκεί balance=centered) και ηχογραφώ με το απλό utility που έχει η audigy (σαν το sound recorder των windows είναι) - έχοντας επιλέξει "record from: wave". Δεν έχει ρυθμίσεις ξεχωριστά για κάθε κανάλι L & R για να πω πως μου "ξεφεύγει" και έχω θέσει 0,5 dB το δεξί κανάλι πιο ψηλά από το αριστερό... Το τονίζω οι ρυθμίσεις αναπαραγωγής και ηχογράφησης των Win είναι σωστές (centered) εκτός κι αν με κάποιο τρόπο "εσωτερικά" δεν είναι (???) Μήπως συμβαίνει κάτι τρομερά απλό και δεν πάει το μυαλό μου;;
Last edited by MhdenArnhtiko; 15-04-2010 at 12:53 AM. |
|
|
|||
|
|||
|
θες να πηδηξεις απο το παραθυρο για 0.5 ντιμπι? εδω υπαρχουν αλμπουμ που εχουν βγει στην κυκλοφορια με μεγαλυτερες διαφορες μεταξυ L-R... εκτος αν το πας εγκυκλοπαιδικα.
|
|||
|
|||
|
ε, δεν είναι και φυσιολογικό όμως ρε σεις
![]() και γιατί ακριβώς 0,5 dB?? κάτι μου ξεφεύγει (μου θυμίζω τον Dr House λίγο LOL) "what's the differential" etc, etc... |
|
|
|||
|
|||
|
ναι οκ, μπορει να μην ειναι. χωρις να ειμαι σιγουρος ομως, με την soundblaster ολα πρεπει να τα περιμενεις. αναρωτιεμαι αν απλα χαλασε μια ισσοροπια μεσα στο case που δουλευε οκ τοσον καιρο. δηλαδη μηπως απλα ειναι κατι αναμενομενο λογω χρησης, κακιας ποιοτητας κατασκευης, και μη ελεγχομενων συνθηκων μεσα στο κουτι. αμυδρα θυμαμαι μικρος να μου κανει και μενα η soundblaster τετοια.
alex
|
||||
|
||||
|
αν κατάλαβα καλά ο ΜηδενΑρνητικο λέει πως κάνει internal recording οπότε είναι θέμα software. Για τσέκαρε να μηδενίσεις "οτιδήποτε" μηδενίζεται στο windows mixer καθώς και στο mixer app της audigy, άσχετα αν φαίνεται στο μάτι ότι τώρα είναι οκ. Επίσης τσέκαρε να κάνεις το ίδιο πράμα αλλά με ένα άλλο πρόγραμμα (εκτός από winamp). Έλα κάτι απλό θα είναι, του πουστ...
|
|||
|
|||
|
ο σταθμός εκπέμπει με σωστό balance ή τρελαίνεσαι τσάμπα;;;...
|
|
|
|||
|
|||
|
Φαντάζομαι ναι, (www.superfm.cc !!!! - οι Βορειελλαδίτες θα ανατριχιάσουν
) αλλά δεν παίζει ρόλο, γιατί συμβαίνει σε όλους...
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|