View Full Version : Τι DAW χρησιμοποιείτε?
0fps
08-10-2009, 03:20 PM
Ableton Live για σύνθεση μουσικής.
Pro Tools και Digital Performer για recording/mastering/audio post
warpie
08-10-2009, 04:10 PM
logic + max/msp στο σπιτι
pro tools στο στουντιο.
τρομερο και το DP... :)
0fps
08-10-2009, 07:17 PM
Το DP γαμάει αλλά είναι σα γκόμενα. Άμα δε βρεις τα "κουμπιά" του πολύ γκρίνια (crashes).
VanFearson
08-10-2009, 10:36 PM
Cubase5 gia ta panta! :D
Phase Shift
13-10-2009, 06:18 PM
Samplitude 10 Pro. Σε εναν i7 με 2 lynx aes 16e, που πανε σε δυο aurora (32 i/o) με 64 buffer ανετα. με της παναγιτσας τα ματια απο πλαγκινς.
δοκιμαστε το καμια φορα. you might actually like it. a, και μακρια απο dsp powered daws. ειναι ο σατανας ο ιδιος! τρομοκρατες! :p
0fps
15-10-2009, 02:40 AM
Κάτι μου λέει ότι σε ξέρω εσένα από πάνω?
:D
Phase Shift
15-10-2009, 03:00 AM
Κάτι μου λέει ότι σε ξέρω εσένα από πάνω?
:D
eeee..........:D:p
kanw propaganda gia tin magix gia na min falirisei kai kleisei kamia wra. an kai oi kamenoi vgalane pali v11. ena font allazoun, kai to onomazoun neo version..
mipws na to gyrisoume oloi se reaper? to kalytero paidi einai!
Alex
TheTool
15-10-2009, 01:45 PM
Νταξει μην την αδικείς. Απο το v8 στο v10 έχουν αλλάξει κάποια πραγματάκια. Λίγα και καλά...
Syntax_Error
16-10-2009, 03:49 AM
Samplitude mia zwh!! :D
oxi oti pe8amenos 8a xrhsimopoiousa allo. Pali samplitude
nikostudio
17-10-2009, 10:37 AM
Samplitude και τα μυαλά στα κάγκελα :D:D:D
TheTool
17-10-2009, 08:14 PM
Πωω αυτά είναι. Φτιάξτε ένα poll να δουμε.
GIANNIS X
17-10-2009, 10:35 PM
Sequoia 10 mias kai to samplitude einai gia ta paidakia!!! Tora pera apo ta asteia, Sequoia kai samplitude gia mastering kai mixing, kai logic gia osous xrhsimopoioun mac... Makria apo protools (giati den mou aresoun) kai nuendo-cubase gia mix!!!
Phase Shift
18-10-2009, 01:23 PM
in all fairness παντως, ο mixer των protools εχει δυο πολυ σημαντικα χαρακτηριστικα. fixed point 48 bit master bus (για τα HD μονο) και ενα "plugin" που λεγεται dithered mixer και αντικαθιστα τον κανονικο mixer. Πολυ σημαντικα χαρακτηριστικα εαν θες να διατηρησεις το resolution in the box. Τα native DAWs δουλευουν σε 32 bit floating point (εκτοσ απο το SAW studio που κανει οοοτι γουσταρει). Το αν ειναι καλυτερο η χειροτερο το fixed point απο το floating point εχει οδηγησει ουκ ολιγες φορες σε καβγαδες, οπου θρηνησαμε μελη. Το σιγουρο ειναι πως το floating ειναι αρκετα πιο "idiot proof" επιτρεποντας στον χρηστη να "σωσει" λαθη που υπο Κ.Σ. δεν θα σωζονταν στο αναλογικο η το ψηφιακο domain. Η σωστη υλοποιηση του dither σε ενα mixer παντως ειναι εξαιρετικα σημαντικη, και το samplitude/sequoia το εχουν απο παντα.:cool:
Throttler
27-10-2009, 08:35 AM
Cubase-akias edw me ligo dosh apo wavelab. Exw doulepsei diafora DAW ktlp. Ontws yparxoun diafores apopseis, na anoixoume ki ena poll kalytera.
0fps
28-10-2009, 04:51 PM
Όπως είπε και ο προλαλήσαντας τα Pro Tools HD έχουν 48 bit σε κάθε summing point είτε φυσικό είτε του software (δλδ εσωτερικό bus) όπως και την ίδια ανάλυση έχουν τα περισσότερα TDM plug-ins. Ο mixer δουλεύει με dither διότι το TDM bus των dsps είναι 24 bit, οπότε πρέπει να γίνει "υποβιβασμός" της ανάλυσης για να φύγει σήμα από ένα plug in ή για να καταλήξει σε μία έξοδο.
To Live της Ableton btw (για να μην ακούω μλκιες περί του ήχου του) έχει 64 bit analysis σε κάθε summing point και για αυτό είναι η χαρά του techno (όχι μινιμαλ) drum n bass, breakcore, IDM, trance, noise και πάσης φύσεως κάφρου που δυσκολεύεται να clipάρει το output (ναι και γω τα κόκκινα γουστάρω). Xρειάζεται βέβαια προσοχή (dither) κατά το bounce για να μην ακούσεις ένα κόκκινο χάλι :D
Το Sequοia (καθώς και κάτι Sonar, Samplitude, Saw Studio, Pyramix-ίσως και το αδικώ το τελευταίο, μιας και από χαρακτηριστικά γαμεί! κτλ) είναι για τους μοναχικούς τύπους που θέλουν να μπαίνουν σε forum με 10 χρήστες ώστε να κάνουν γνωριμίες
Phase Shift
30-10-2009, 02:38 AM
Μπερδευτικα λιγο με το post σου.
Ας τα παρουμε αναλυτικα. Απο αποψη headroom, Προφανως ενα floating point συστημα ειναι καλυτερο. εχουμε 144dB απο dynamic range (θα θελαμε δλδ, πες οτι εχουμε 110) το οποιο αν δεν κανουμε καμια κινηση ITB παραμενει τοσο (δλδ 24 bits). Στα protools HD αυτο γινεται 48 bit οταν ξεκινησουμε το processing οποτε και εχουμε 288 dB δυναμικης περιοχης, και σε 32 bit floating συστημα αυτο γινεται περιπου 1500 dB δυναμικης περιοχης, με το advantage οτι τα εσωτερικα σταδια πριν το φυσικο output δεν clip αρουν ποτε (δλδ clip αρουν, αλλα μπορειτε να το αναιρεσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αλλο σταδιο της αλυσιδας πριν το master out. γιαυτο και ειναι idiot proof. τα 8 παραπανω εκθετικα bit το επιτρεπουν αυτο. Μια συμπεριφορα που προφανως δεν θα βρειτε στον αναλογικο κοσμο, ουτε στον fixed point ψηφιακο κοσμο.
Τα μαθηματικα tests αποδεικνειουν συνεχως πως τα fixed point mix και τα floating point mix αλληλοακυρωνονται σε null tests.
Τα 64 bit floating point για μενα ειναι ενα μεγαλο hype. Ποσο παραπανω headroom απο 1500 dB θες? οσο truncation και να γινει, σε ενα floating point συστημα το quantization noise θα καταληξει πολυ πιο κατω απο το πραγματικο noise floor. και αρα δεν θα ακουγεται. τι παραπανω μπορει να δωσει ενα 64 bit συστημα? Επισης δεν καταλαβαινω πως ενα 64 bit-o συστημα θα βοηθησει καποιον να cliparei to out? Αυτο που λες δλδ για το live. Ασε που τα "κοκκινα"¨σε ενα floating συστημα ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα, μια που ουσιαστικα δεν υπαρχουν, οσο βρισκομαστε σε floating process.
Επισης αμα παρεις ενα 64bit file (ή ενα 32 bit) και το κατεβασεις στα 24 χωρις dither, αμφιβαλλω αν θα ακουσεις διαφορα. Εκοψες τα 8 εκθετικα bit, και το αποτελεσμα ειναι quantization noise sta -180dBfs. Προληπτικα μπορεις να βαλεις, αλλα απλο RPDF dither.
Κατα συνεπεια, το σωστο implementation του dither στα ενδιαμεσα σταδια ειναι αυτο που διαχωριζει τα σοβαρα daws. Dηλαδη ποτε βαζει απο μονο του, τι ειδους βαζει και ΠΟΣΟ βαζει, αναλογα με το truncation που γινεται. Κατι που το Samplitude/Sequoia το κανουν παρα πολυ καλα. Τα οποια btw, "κοσμουν" περιπου 10000 χρηστες στα forums. Επισης προτρεπω ολους ( και τους 30 χρηστες! :p) να δοκιμασετε το SAW studio. Αν καταφερετε να βγαλετε ακρη με το interface του καμενου του Βοb lentini, μπορει και να σας πεσουν τα αυτια.
Alex.
0fps
31-10-2009, 08:58 PM
Πού μπερδεύτηκες?
Αυτό που είπα για το Live είναι ότι λόγω της bit analysis δεν clipάρει εύκολα το master bus αλλά το export χωρίς dither έχει αρκετή διαφορά σε ζόρικα sets.
P.S.: Σιγά ρε που σου θίξαμε το forum της Magix. :p
Phase Shift
01-11-2009, 12:11 AM
ετσι οπως το ειπες ακουγεται σαν να σου επιτρεπει το live να clippareis πιο ευκολα το master out. Either way, αυτη η ικανοτητα ειναι λογω της floating point αρχιτεκτονικης, ειτε στα 32bit, ειτε στα 64 bit. Δεν εχει καποια διαφορα το συγκεκριμενο ability, για οποιαδηποτε floating point πλατφορμα μιλησουμε. Και φυσικα δεν περιοριζεται μονο στο master bus, αλλα ειναι παρουσα throughout. Μποροuμε να cliparoume busses, floating plugins, auxes, και να το χαμηλωσουμε σε καποιο μετεπειτα σταδιο και η παραμορφωση ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.
Το οτι μπορεις να το κανεις δεν σημαινει οτι ΠΡΕΠΕΙ. Αντι να γουσταρατε τα κοκκινα, εγω θα προτεινα να γουσταρατε levels που δεν ξεπερνανε τα -16dbFS peak. Για οποιοδηποτε σημειο του signal flow μιλαω. Ειτε A/D, ειτε συνολικο level του mix στο master, ειτε το σημα που θα περνει το εκαστοτε plugin. δοκιμαστε το μια, μπορει να εκπλαγειτε ευχαριστα. α, και αν σας φενεται χαμηλα η ενταση, δυναμωστε το level των ηχειων!
Alex
ps: ματζιξ φορεβερ! γαμαμε και γαμαει και το φορουμ μας!
σημειωνω, στην πρωτη ηχογραφηση κλασσικης μουσικης με μικρoφωνα με ψηφιακο out, to daw που επελεξαν ηταν το sequoia...coincidence? i think not.
Phase Shift
01-11-2009, 12:18 AM
α ναι,
απο gearslutz σε υπερτσακωμο (οπως παντα) sequoia VS protools:
"Also, your argument about the wild use of PT just doesn't stand. Magix does very little marketing for their products and yet, the user base for the Samp/Seq DAWS is increasing steadily. Digidesign is surfing on a wave of popularity thanks to heavy marketing and hammering, yet I feel that their client base is decreasing steadily. DOn't get me wrong, PT is a fine tool, just incredibly expensive for what it does, you're stuck on one platform and you have to keep up with expensive upgrades all the time.
Also, if I were you I would ask myself why so many great Mastering Engineers are using Sequoia and not PT or else. I know Bernie Grundman Mastering, Gateway Mastering (Bob Ludwig), Sterling Sound (Ted Jensen, Greg Calbi), Brad Blackwood (Euphonic Master) and others are using Sequoia as their main system. And The Library of US Congress. And symphonic Orchestra of Vienna. Most classical big guys are either on soundscape or Sequoia. And they are the most difficult customers."
και υπερατακα για οποιον παει να πει οτι τα protools ειναι τα καλυτερα επειδη ολοι τα χρησιμοποιουνε:
"I dont really know about either, but to argue that pro tools is the best simply because more people use it is like saying gasoline is the best source of fuel simply because everyones cars run off of it."
alex
Syntax_Error
01-11-2009, 02:11 PM
Samplitude mia zwh...!!
Exw vare8ei na akouw oti kai kala ta "epagkelmatika" studios doulevoun me pro tools. KALA NA PA8OUN OI VLAKES !! As rwtousan kai kanenan allon prin arxisoun na sunergazontai me mia etairia pou 8ewreitai "pro" kai parallhla sunergazetai me thn M-Audio.
Pro my Ass!!
Ase pou katalavaineis apo xiliometra ton hxo tous. Pro my ass!!
warpie
01-11-2009, 03:48 PM
μια χαρα τα λες. Και 'γω δε γουσταρω προ τουλς αλλα για ιδεολογικουσ λογους, οχι τεχνικους..
αλλα νομιζω αυτο ειναι υπερβολη :)
Ase pou katalavaineis apo xiliometra ton hxo tous. Pro my ass!!
Phase Shift
01-11-2009, 11:29 PM
χμμ,
warpie, αναρωτιεμαι γιατι θεωρεις οτι ο Τολης (syntax error) ειναι υπερβολικος. Δεν λεω οτι διαφωνω μαζι σου, απλα θα ηθελα να ακουσω τα επιχειρηματα σου επ αυτου. Προφανως και εχει συζητηθει μεχρι θανατου σε αλλα φορουμς, αλλα ειναι κατι το οποιο με ειχε απασχολησει σε μεγαλο βαθμο καποτε.
4 πραγματα:
ο ηχος των protools λογω των HD interfaces. Προφανως και εχει διαφορα αφου μιλαμε για AD/DA. Πολλοι συσχετιζουν τον "ηχο" των protools με αυτο.
Ο ηχος του playback engine/recording engine. Δλδ καμια κινηση στα fader, ολα flat, απλως ακους τα outs.Μετα απο πολλα test καταληξαμε οτι ειναι ιδιο σε ολα τα daws ειτε floating ειτε fixed. Οποιες διαφορες ειναι λογω ρυθμισεων, (οπως ας πουμε το panning law) clocking (αν μια καρτα ειναι clock master, αυτο σημαινει οτι η τροφοδοσια του clock ειναι το psu του υπολογιστη, που δεν ειναι και οτι καλυτερο, μπορω να επεκταθω σε αυτο αν καποιος θελει) και Placebo effect. Ακομα παντως μετα απο τοσα test, τοσες ωρες, τοσους μηνες, κατι μεσα μου λεει οτι ακομα υπαρχει κατι που δεν εχουμε ανακαλυψει...
ο ηχος της summing μηχανης. Δλδ απλο mix χωρις plugs, ιδιο για καθε daw και μετα null test. και παλι εχει βγει πως ΟΛΕΣ οι summing μηχανες ειναι ιδιες, αν ολες οι παραμετροι τηρηθουν ιδιες με ευλαβεια.
και τελος, full mix με plugs, busses,auxes τα παντα. αυτο ειναι αδυνατο να γινει test, αλλα ολοι συμφωνουν οτι ειναι διαφορετικο απο daw σε daw, κυριως λογω της διαφορετικης διαχειρησης των plugins απο καθε host.
πω πω γιατι ξεκινησαμε αυτο το θεμα... με πιανει ριγος.
alex
warpie
02-11-2009, 12:24 AM
κατσε γιατι νομιζω νομιζω πως μπερδευτικα λιγο τωρα...:)
Γιατι πιστευω πως ειναι λιγο δυσκολο να αναγνωρισεις το DAW σε μια παραγωγη?
Σορρυ που ρωταω αλλα μπλεχτικα λιγο :D
Phase Shift
02-11-2009, 06:06 AM
ναι.
GIANNIS X
02-11-2009, 07:47 PM
ναι.
Yparxei pantote h lysh gia analog rec-mix, record se alanog tape h se kana dsd recorder... analog mastering kai record se umatic tape:D
Phase Shift
02-11-2009, 08:25 PM
Yparxei pantote h lysh gia analog rec-mix, record se alanog tape h se kana dsd recorder... analog mastering kai record se umatic tape:D
και ο γαιδαρος πεταει, οι μουσικοι ξερουν να παιζουν και τα πυρηνικα ειναι ακινδυνα.
0fps
03-11-2009, 01:04 AM
Tα Pro Toos γαμ#$%#νε αν και συμφωνώ με τον Warpie ότι για ιδεολογικούς λόγους η εταιρεία είναι ελεινή. Αλλά ρε φίλε ποια πολυεθνική δεν είναι στην τελική. Μη μιλήσουμε για τπτ apple, focusrite, m-audio και behringer. Η τελευταία η χειρότερη για πολλούς λόγους (συν του ήχου της). Αντι για σήμα το αυτί ας είχε την πατάτα. :p:D
0fps
03-11-2009, 04:59 PM
Επίσης έχετε υπόψην ότι τα PT παίζουν και με converters από apogee και prism. Καμία σχέση με 96.192 κλπ interfaces της digidesign.
warpie
03-11-2009, 09:53 PM
και behringer. Η τελευταία η χειρότερη για πολλούς λόγους (συν του ήχου της
για κανα cable tester καλη ειναι :D
σοβαρα τωρα για να απαντησω και στον phase Shift.
Μη με παρεξηγησεις αλλα (καθαρα) προσωπικα πιστευω οτι δεν υπαρχει ανθρωπος που θα ακουσει μια παραγωγη και θα καταλαβει το DAW, για παρα πολλους λογους. Απο OTB summing / external converters / connection (master clock, ADAT, etc.) μεχρι plugs και φυσικα recording, mixing, mastering.
Οποτε οταν μιλαμε για παραγωγες εγω προσωπικα δε μπορω να αναγνωρισω το DAW.
Επισης συγρινουμε 2 ανομια πραγματα αφου στη μια περιπτωση μιλαμε μονο για software (LOGIC, DP, Samplitude, etc.) ενω στην αλλη για software και hardware (PT).
Και τελος, μην αρχισουμε τετοια κουβεντα, pleeeease. Ειμαι σιγουρος πως και οι 2 εχουμε πολυ πιο ενδιαφεροντα πραγματα να κανουμε :)
TheTool
03-11-2009, 11:31 PM
για κανα cable tester καλη ειναι :D
Και τελος, μην αρχισουμε τετοια κουβεντα, pleeeease. Ειμαι σιγουρος πως και οι 2 εχουμε πολυ πιο ενδιαφεροντα πραγματα να κανουμε :)
ΚΑΚΩΣ..
warpie
04-11-2009, 12:03 AM
τι κακως?
0fps
04-11-2009, 12:21 AM
Μην το λες. Δεν έχουν όλοι πιο σοβαρά πράγματα... Ο Tool ας πούμε ξενέρωσε κι ο Phase Shift μπορεί και να βλέπει τα lsbs να παλεύουν με το dither στον ύπνο του. :D:D:D:D
Phase Shift
04-11-2009, 02:27 AM
ΚΑΚΩΣ..
μπαχαχα, θεος! αλλα πες και τιποτα σοβαρο μην σου σπασω τα μουτρα!
Μη με παρεξηγησεις αλλα (καθαρα) προσωπικα πιστευω οτι δεν υπαρχει ανθρωπος που θα ακουσει μια παραγωγη και θα καταλαβει το DAW, για παρα πολλους λογους. Απο OTB summing / external converters / connection (master clock, ADAT, etc.) μεχρι plugs και φυσικα recording, mixing, mastering.
δεν σε παρεξηγω, αποψη σου ειναι. αλλα διαφωνω.
Επισης συγρινουμε 2 ανομια πραγματα αφου στη μια περιπτωση μιλαμε μονο για software (LOGIC, DP, Samplitude, etc.) ενω στην αλλη για software και hardware (PT).
δεν ειναι ακριβως ετσι. αν υποθεσουμε οτι μιλαμε για ITB mix σε ολες τις περιπτωσεις, ενας κοινος παρανομαστης hardware ειναι o DA, που επηρεαζει το αποτελεσμα εμεσως, γιατι αφου ακους μεσα απο αυτον, κανεις και τις αντιστοιχες επιλογες. κατα τα αλλα ομως, τα protools ειναι απλα dsp powered software, αλλα software! to dsp powering επιτρεπει το double precision analysis των 48 bit μεταξυ αλλων. ηχητικα ομως, ξαναλεω οτι τα null test εχουν δειξει πως δεν εχει διαφορα ηχητικη το floating point απο το fixed point. αρα συγκρινουμε ομοια πραματα, αν διατηρησουμε το AD/DA ιδιο.
Και τελος, μην αρχισουμε τετοια κουβεντα, pleeeease. Ειμαι σιγουρος πως και οι 2 εχουμε πολυ πιο ενδιαφεροντα πραγματα να κανουμε
ναι αμε! αλλα και αυτο ενδιαφερον ειναι! ορεξη να υπαρχει! πςςς το βρικα! ας πουμε για τροπους να κανουμε mic μια καμπινα κολασμενης drive κιθαρας!:D
alex
TheTool
06-11-2009, 03:02 AM
Χμμ για να σκεφτώ...
Α ναι!
http://www.badmuckingfastard.com/sound/slipperman.html#contents
softcore
14-12-2009, 11:06 PM
Sonar......μηπως ειμαι μοναχικος τυπος κ ψαχνω για γνωριμιες; :p
no-xplode
17-01-2010, 04:40 PM
Logic Pro 9 εδώ... ευχαριστημένος ως τώρα
chaostar
05-03-2010, 07:06 PM
Χαρούμενος χρήστης Sonar :)
ac_9800
24-05-2010, 03:52 PM
+1 για Cubase 5 και εδώ αλλά σκέφτομαι να μεταβώ σε Samplitude. Όχι γιατί με χαλάει κάτι στο Cubase προς το παρόν αλλά έτσι για να δω και εγώ τι εστί Samplitude :)
Odeon-Mastering
24-05-2010, 09:30 PM
Αντε να πω κι εγω την.....γνωμη μου
reaper γιατι ειναι φθηνο, ευχρηστο και ομορφο.
Εχω περασει απο pro tools και samplitude (μονο trial για ενα μηνα).
Τα pro tools μου αρεσουν και τα ξερω καλα, οποτε δεν θα με χαλουσε να τα χρησιμοποιουσα ακομα, αλλα μονο στην μερια του Playback (χρησιμοποιω 2 DAW για playback/record για να αποφευγω το SRC).
Το Samplitude ειναι απλα ασχημο και δυσχρηστο (προσωπικη γνωμη καθως ειχα συνηθισει PT για χρονια)...και ακριβο.(αν και πολυ καλο για CD mastering).
:)
Phase Shift
27-05-2010, 05:27 PM
Το Samplitude ειναι απλα ασχημο και δυσχρηστο (προσωπικη γνωμη καθως ειχα συνηθισει PT για χρονια)...και ακριβο.(αν και πολυ καλο για CD mastering).
ισχυει. ειναι δυσχρηστο, ειδικα αν εχειw συνηθισει σε κατι αλλο. που να δεις το saw studio! φυσικα δεν ειναι πιο ασχημο κατα την γνωμη μου απο τα pro tools. αλλα δεν εχει και μεγαλη σημασια. εχουμε object based VST και auxes!
Odeon-Mastering
27-05-2010, 05:48 PM
ισχυει. ειναι δυσχρηστο, ειδικα αν εχειw συνηθισει σε κατι αλλο. που να δεις το saw studio! φυσικα δεν ειναι πιο ασχημο κατα την γνωμη μου απο τα pro tools. αλλα δεν εχει και μεγαλη σημασια. εχουμε object based VST και auxes!
To saw studio το εχω δει (στο νετ) και μου θυμιζει παλια σκονισμενη, σκωροφαγομενη Allen n heath σε επαρχιακο σκυλαδικο (Gl 4000)....να φοβασαι να την ακουμπησεις μην σε χτυπησει κανα ρευμα ή μην παθεις γαγγραινα.....(οκ το πηγα πολυ μακρια)(αλλα το σαββατο ειχα μια και πλενομουν 1 ωρα). Απο χρηση δεν ξερω.... αν και ο ενας που το χρησιμοποιει λεει τα καλυτερα (pun intended).
Για το Σαμπ συμφωνω οτι ειναι καθαρα και μονο θεμα συνηθειας.Θα μπορουσα να χρησιμοποιω το σαμπ για παντα αν ηταν πιο φθηνο.
και στο reaper εχω οbject (items) based editing.....και μου αρεσει πολυ...
Phase Shift
28-05-2010, 03:25 AM
Οτι πιο δυσχρηστο υπαρχει στον πλανητη ειναι to saw... θες manual για να πατησεις play.
αντε ρε... εχει real time vst plugins se objects (items) το reaper? καιρο εχω να το δω.
Odeon-Mastering
28-05-2010, 11:26 AM
αντε ρε... εχει real time vst plugins se objects (items) το reaper? καιρο εχω να το δω.
Τα ονομαζει items...
αρκετα χρησιμο σε mastering σεναριο ...αν και τωρα που το σκεφτομαι θα μου ηταν ιδιαιτερα χρησιμο και σε mixdown (το οποιο θα περασουν χρονια μεχρι να ξανακανω).
Phase Shift
31-05-2010, 11:10 PM
Τα ονομαζει items...
αρκετα χρησιμο σε mastering σεναριο ...αν και τωρα που το σκεφτομαι θα μου ηταν ιδιαιτερα χρησιμο και σε mixdown (το οποιο θα περασουν χρονια μεχρι να ξανακανω).
τα items τα ειδα. δεν βρηκα ομως που μπαινει το plugin. care to help?
Odeon-Mastering
01-06-2010, 03:59 PM
τα items τα ειδα. δεν βρηκα ομως που μπαινει το plugin. care to help?
Δεξι κλικ στο item (ή F2) -->Item Properties.....Βγαζει μια καρτα καπου στην μεση εχει ενα μαυρο κουμπακι Fx...πατα το
εχω κανει κατι στα σετινγκς ωστε να μου δειχνει αυτο το κουμπακι πανω στο item....αλλα δεν θυμαμαι να σε πω
Κλεινω παμε να σωσουμε την ομαδα μας...
Phasma+
26-03-2011, 02:30 PM
Γειά χαρά σε ολους.
cubase 5.5 kai Reason ως rewire για κανενα blibliki οταν χρειάζετε.
Phase Shift
27-03-2011, 12:57 PM
welcome!
Throttler
28-03-2011, 11:16 AM
welcome!
Phase Shift
28-03-2011, 11:25 AM
single delay?
Odeon-Mastering
30-03-2011, 08:42 AM
Γειά χαρά σε ολους.
cubase 5.5 kai Reason ως rewire για κανενα blibliki οταν χρειάζετε.
Μολις ειδα το ονομα λεω δεν μπορει καπου τον ξερω εγω αυτον...
Παιδες ο Phasma εχει την καλυτερη κασα ολων των εποχων.
ουελκαμ
neurotic
05-06-2012, 06:23 PM
Σαν νέο μέλος στο φόρουμ να κάνω κι εγώ το πρώτο μου ποστ... :)
Εγώ χρησιμοποιώ το Reaper το οποίο και γουστάρω πολύ και τώρα τελευταία άρχισα να δουλεύω δειλά δειλά το Sonar Home Studio 7(δωράκι από έναν φίλο)!
Τα έχω μπλέξει λίγο, αλλά είμαι στο ξεκίνημα ακόμα... :D
Καλως σας βρήκα! :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.